Trivsel, trygghet og tilhørighet.
Trivsel, trygghet og tilhørighet.

Svømmeskolen

Svømmeskolen i regi av RIL Svømming er en del av Norges SvømmeskoleNorges svømmeforbund sin kursrekke for vanntilvenning og svømmeopplæring. Her deltar barna på kurs etter nivå og det deles ut merker for hvert nivå man klarer når man går videre til neste nivå. Du melder på barna til svømmekurs i et halvår om gangen og de blir delt opp i grupper med 4-6 unger i hver gruppe.
Vi bruker bare godkjente instruktører i fra Norges Svømmeforbund til å lede gruppene.

Som del av Norges Svømmeskole tilbyr vi svømmeopplæring av høy faglig kvalitet. Kursene er basert på solid pedagogikk og metodikk, og tuftet på nasjonale standarder for hvilke øvelser som må beherskes på veien mot svømmedyktighet. Det eneste kravet som stilles for å kunne delta er at barnet må fylle 5 år i kalenderåret for kurset. Vi gjør oppmerksom på at det er vanlig at barn går noen kurs om igjen for å få nok trygghet og ferdigheter i vannet.

På våre svømmekurs blir dine barn trygge i vann!

Vårt opplæringsbasseng flyttet fra bassenget på tidligere Reinsvoll ungdomsskole til 25 meter bassenget på Totenbadet på Raufoss høsten 2019. På Totenbadet har vi grunnkursene våre:

  • Vannkurs
  • Hvalkurs
  • Skilpaddekrus
  • Pingvinkurs
  • Selungekurs
  • Selkurs

Etter bestått Selkurs er ungene klare for rekruttpartiene.

Der bygges det på med flere svømmearter og disse settes sammen. Rekruttene deles grovt sett inn etter hva det jobbes med;

  • Sjøløvekurset jobber med brystsvømming
  • Delfinkurset jobber med butterfly
  • Haikurset jobber med medley og å sette sammen alle svømme artene

Mer informasjon om hvert enkelt kurs finnes på www.tryggivann.no . Der finner du alle våre kurs under Raufoss IL, og der kan du også melde deg eller barnet ditt på kursene våre.

Datoer for oppstart på kurs i vår- og høstsemesteret kunngjøres via oppslag /  lapper på barneskolene, her på hjemmesidene, på våre sider på Facebook og på www.tryggivann.no.

Tryggivann.no er en portal for påmelding og administrering av svømmekurs og tjenesten utvikles og driftes av Norges Svømmeforbund på vegne av alle arrangørklubber. Vil du melde på deg selv eller en av dine unger på svømmekurs må du først altså registrere en bruker på Tryggivann.no. Når brukerkontoen er opprettet vil du motta en mail med en bekreftelseskode. Etter at du har mottatt denne klikker du på linken ‘Aktiver ny konto’ på denne siden. Tast inn ditt brukernavn og din aktiveringskode for å aktivere. Deretter kan du logge på og melde deg eller dine barn på svømmekurs.

Når rekruttene mestrer alle svømmearter og vendinger kan de gå inn i Gruppe 1, en treningsgruppe hvor barna kan fortsette å trene på å svømme enten de ønsker å begynne å konkurrere på svømmestever eller de bare ønsker å ha det som treningsform..

Er det noe du lurer på eller trenger du mer konkret informasjon ta kontakt med: