Trivsel, trygghet og tilhørighet.
Trivsel, trygghet og tilhørighet.

Laurits på LÅMØ i helga

I helga deltok Raufoss svømmeren Laurits Trønnes Kjelsrud (2007) på LÅMØ i Fredrikstad. Der presterte han svært godt og kunne reise hjem blant annet med 1 gull medalje i 200 m bryst og bronse på 200 m medley og 400 fri. Dette førte til en flott 6. plass sammenlagt på LÅMØ!

Fra premieutdelingen etter 200 meter bryst, hvor Laurits gikk for gull.

Hva er LÅMØ?
LÅMØ står for Lansdel Årsklassemønstring hvor vi hører til i region øst. Vår region er landets desidert største region med svært mange aktive klubber og svømmere, noe som gjør det desto vanskeligere å kvalifisere seg til LÅMØ.

Svømmerne kvalifiserer seg gjennom året ved å svømme LÅMØ-distanser på svømmestevner gjennom året. Underveis får de poeng for de beste tidene sine i hver distanse som legges sammen og danner grunnlaget for rangeringen. For å bli kvalifisert til LÅMØ stevnet må svømmerne komme inn blant de 100 beste svømmerne i sin region, og det klarte altså Laurits å gjøre i år.

Mer om hva LÅMØ er kan du lese her!

Prestasjonene
Laurits fikk med seg bronse på 200 m medley (2.46.94, 283 p) og 400 m fri (5.11.14, 317 p). På 200 m bryst kom han inn på lands beste tid i sin årsklasse med tiden 3.02.63 (286 p) og fikk dermed gullmedalje! På 100 m butterfly kom han inn på en 4. plass med tiden 1.12.40 (206 poeng). På 200 m rygg lå han i tet lenge, men ble tatt igjen mot slutten og slo i kanten som nummer to. Dessverre viste det seg at han ble diskvalifisert på denne distansen, så resultatet ble ikke tellende.

Likevel, på grunn av de svært gode prestasjonene i de 4 gjeldene øvelsene klarte likevel Laurits å komme seg opp på en 6. plass, noe som er en svært god prestasjon!

En fornøyd Laurits etter LÅMØ med 1 gull og 2 bronse medaljer rundt halsen!